Top

Tablet Klor
Tablet Klorlarımız içme ve havuz sularının dezenfekte etmek için kolaylıkla kullanılan kimyasaldır. 

Tablet Klorlarımız dozlama işlemlerinin yapılamadığı yerlerde basit uygulamasından dolayı tercih edilmektedir.
Tablet Klorlarımız, değişik ebatlarda ve değişik ağırlıklarda (5gr, 7gr, 10gr, 200gr vb.) ve değişik ambalajlarda (5kg, 10kg, 45kg vb.) dır.

Tablet klor öncelikli olarak havuz sularının ve içme sularının temizliğinde başta olmak üzere dezenfeksiyon amaçlı değişik alanlarda kullanılır. Özellikle son zamanlarda okullarda, hastanelerde kullanımı artmıştır.

Tablet Klor Nasıl Kullanılır?
Kullanımı sonderece kolaydır. Bir file içine uygun miktarda tablet klor konulmak suretiyle suyun içine bırakılır. Suya bırakılan klor belli bir süre sonra eriyip suya karışacaktır. Belirli periyotlarda kontrol edilerek klorun tamamen eriyip suya karışması durumunda fileye tekrar aynı adette tablet klor konulur. Bu şekilde su klorlanmış olur.
Ticari şekli 5kg -10 kg ,45kg vs. şeklindedir. Havuz sularında kullanılan tablet klor içme sularında kullanılan tablet klorlarla farklılık arz eder. İçme sularında kullanılan tablet klor stabilizatörsüz ve aktif klor oranı %65- %70 arasındadır. Havuz sularında kullanılan tablet klorlar %90 aktifliğe sahip ve stabilizatörlüdür. İçme suları için olan tablet klorlarımız sağlık bakanlığı tarafından onaylıdır.