Top

Görünümü : Beyaz Toz

Kimyasal Adı : Guar sakızı

Kimyasal Formülü :

Ambalaj Şekli : 25 Kg. çuvallarda

Guar sakızı olarak da bilinen, guaranın , yapılmış bir madde olan guar fasulye çeşitli sanayi geleneksel olarak gıda endüstrisinde, fakat artan içinde faydalı olan kıvam artırıcı ve stabilize edici özelliklere sahip hidrolik çatlatma sanayi. Guar tohumları saf dışı bırakılır, öğütülür ve guar sakızı elde etmek için taranır. Genellikle serbest akışlı, beyazımsı olmayan bir toz olarak üretilir. Bir galaktomannan olarak sınıflandırılır .

Kimyasal olarak guar zamkı, galaktoz ve manoz şekerlerinden oluşan bir polisakkarittir . Omurga, galaktoz tortularının her ikinci mannozda 1,6-bağlı olduğu ve kısa yan dallar oluşturduğu, β 1,4-bağlı mannoz kalıntılarının doğrusal bir zinciridir.

Guar zamkı, akış eğrisinde açıkça düşük bir makaslama platosu gösterir ve kuvvetle kayma inceltme özelliğine sahiptir. Guar sakızının reolojisi rastgele bobinli bir polimer için tipiktir. Ksantan zamkı gibi daha katı polimer zincirlerde görülen çok düşük düşük kesimli plato viskozitelerini göstermez. % 1 konsantrasyondan çok tiksotropiktir , ancak% 0,3'ün altında tiksotropi hafiftir. Guar zamkı, ksantan sakızı ile viskozite sinerjisini gösterir . İki fazlı bir sistem oluşursa Guar zamkı ve misel kazeinkarışımları biraz tiksotropik olabilir.

Kullanım Alanları

  • Tekstil endüstrisi - Boyutlandırma , bitirme ve baskı
  • Kağıt endüstrisi - geliştirilmiş tabaka oluşumu, katlama ve baskıda daha yoğun yüzey
  • Patlayıcı endüstrisi - su yalıtım maddesi olarak amonyum nitrat , nitrogliserin vb. Ile karıştırılır .
  • İlaç endüstrisi - tabletlerde bağlayıcı veya parçalayıcı olarak; Bazı dökme oluşturucu müshillerde ana madde
  • Kozmetik ve tuvalet endüstrileri - diş macunlarındaki koyulaştırıcı , şampuan içindeki kremi (genellikle kimyasal olarak modifiye edilmiş bir versiyonda)
  • Hidrolik kırılması Shale petrol ve gaz çıkarma endüstrileri, Hindistan ve Pakistan'dan üretilen guar sakızının yaklaşık% 90'ını tüketmektedir.
  • Olarak pişmiş ürünler arttırır, hamur , verim büyük esneklik verir, ve doku ve raf ömrünü artırır; olarak pasta dolgu, bu "sızma" (önler sinerez pasta Gevrek kabuk tutma, dolgu su). Öncelikle farklı tahıl unları kullanılan hipoalerjenik reçetelerde kullanılır. Bu unların tutarlılığı, kabartma ile çıkan gazın kaçmasına izin verdiği için, guar sakızının bu unların kalınlığını arttırması normal bir un gibi yükselmelerine izin vermek için gereklidir. [14]
  • Gelen süt ürünleri, bu kalınlaşır süt , yoğurt , kefir ve sıvı peynir ürünleri ve korumaya yardımcı olur homojenlik ve dokusunu dondurma ve şerbetlerde . Bitki sütü ürünlerinde benzer amaçlarla kullanılır .
  • Için et , bir bağlayıcı olarak çalışır.
  • Gelen çeşniler , bu kararlılık ve salata görünümünü geliştiren sosları , barbekü sos , harcı, ketchups ve diğerleri.
  • Konserve çorbada, bir koyulaştırıcı ve dengeleyici olarak kullanılır.
  • Kuru çorbalar, anlık yulaf ezmesi, tatlı tatlılar, soslu konserve balıklar, dondurulmuş gıda maddeleri ve hayvan yemlerinde de kullanılır.